House in Limassol X

The design of this residence in Limassol, is identified by modernistic archetypes, while minimalistic morphological choices were made, in order to distinguish its pure architectural features, which led to a result without unnecessary decorations and exaggerations. The composition of two basic volumes, which are identified by their function and material - white color for the communal spaces, exposed concrete for the private spaces, constitutes the main idea of the project. An important part of the composition is the creation of a small atrium on the ground floor, which improves the natural lighting conditions of the communal spaces and improves the natural cross-ventilation conditions. At the same time, the 1st floor’s volume is projected at the southeastern side, thus creating a covered outdoor area and providing sun protection. Finally, the bioclimatic elements used in the design of this house, led to its classification as a nearly zero-energy building (nZEB).

© Vassiliades - Architects. Designed by antreas.me